NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Boicotarea statiilor de benzina sau bata in balta

Stiu, s-a scris mult pe tema asta astazi. Dar hai sa vedem ce rezolva aceasta actiune.

In principiu, nimic!

Posesorii de autoturisme ce folosesc statiile de benzina sunt doar o mica parte a consumatorilor. Sa presupunem ca 30-35% vor da curs acestui indemn trimis pe internet (nu cred ca vor fi mai multi, doar suntem romani). Vor scadea incasarile in zilele respective si, eventual, va primi un comision mai mic cel ce lucreaza la pompa. Sefii sunt tot sefi, asa ca nu vor pierde.

Cum am putea boicota benzinariile

Ei, aici e partea mai grea. Ar trebui sa convingem companiile cu flote mari sa cumpere macar o data de la un alt furnzor. In momentul in care observi ca sunt clienti vechi, care cumpara de ani de zile de la tine, cumpara din alta parte, incerci alte strategii. Un schimb de furnizor pentru una-doua transporturi, doar ca in acelasi timp. Compania respectiva nu castiga nimic, de fapt, de asta e greu de obtinut asa ceva. Doar daca patronul respectiv are verticalitate si face acest lucru pentru un principiu. Ceea ce nu cred ca se va intampla.

Cat si ce castiga statiile de benzina

Nu voi vorbi aici despre cifre. Voi sublinia faptul ca in Bucuresti, unde exista concurenta, litrul de motorina costa 4,80 lei. Iar in provincie, sa zicem Covasna, acelasi produs, la acelasi furnizor costa 5,20 lei. Va dati seama ca discutam despre niste castiguri enorme, iar campaniile benzinariilor cu: "Imi pasa de client" sunt doar vorbe in vant. Realizati ca face discriminare intre proprii clienti, cand de fapt ar trebui sa mentina acelasi pret la toti. Ce castiga de la mine, sa zicem 12 lei la un plin, este nimic, dar ma pierde ca si client, pentru ca circul mult, si voi merge in orasele mai mari sa alimentez.

Ce putem face, in realitate?

Nimic. Am de parcurs 15 km pe zi doar pana la munca si acasa. Nu o sa merg cu bicicleta, pentru ca iau amenda mai mare decat fac economie. Iar de transportul in comun nu vreau sa depind.
Cam asta este mentalitatea tuturor, mai ales cei din afara capitalei. Doar daca putem face ceva pe hartie, pentru ca in practica nu o sa renuntam la metehnele noastre. Doar nu renunti la tigara pentru ca ai primit cererea pe messenger.
Toate aceste calcule si le-au facut si ei, si de asta au curajul sa lucreze astfel. Ca transportul carburantilor in tara costa mai mult si de aceasta este mai scump este doar poveste. Ah, si stiu ca noi inca avem benzina mai ieftina fata de alte tari. Este una dintre atuurile lor.

Elefant.ro

2 comentatori

Anonymous

Desi laudabila celor care au protestat in modul acesta, efectul acesteia este minuscul daca nu cumva chiar nul.
Intr-o tara cu politisti si conducatori putred de corupti singura solutie ar fi o actiune in forta dar coordonata la nivel national. Ce ar fi de exemplu daca fix la ora 12.00 toate benzinariile din tara ar fi atacate de indivizi mascat cu cocteiluri Molotov ? La cat sunt de lasi porcii ashtia de militieni si politicieni ar face pe ei. Problema e ca un asemenea gest comporta riscuri majore pentru cei direct implicati si aici ma refer in primul la reactia fortelor de represiune ca doar asta e politia si justitia la noi. Parca vad titlul in ziare : teroristi condamnati pe viata dupa ce in prealabil au fost batuti zdravan de fortele de ordine.
Putem oricand sa facem plinul ca baietii de cartier fara numere pe masina cu sapca si gluga trasa pe fata si cu scrasnet de roti in noapte, evident fara amnunte gen plata benzinei.

Erau niste idei...Pacat ca nu avem capacitatea de ne coordona si curajul necesar de ale pune in practica.

NG Thursday, January 13, 2011 at 2:16:00 PM GMT+2

Mda, exista si actiuni extreme. Nu sunt de acord cu ele. Un astfel de atac nu ar primi aprobare din partea nimanui, cred, in plus, actiunile extreme atrag raspunsuri extreme.
Banii vorbesc.... Si este mai comod si mai practic sa convingi oameni, decat sa ataci oameni.

Dofollow Blog