NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Probleme multiple de sanatate? Ai pus-o!

Da, cum auzi. Daca ai probleme de sanatate care are cauza in mai mult de o specialitate, ai pus-o!
Sistemul sanitar de la noi nu este capabil sa functioneze pluridisciplinar. Daca te doare capul, cauza poate fi neurologica, gastro-intestinala, de metabolism, sau altele. Si.... nu te vei descurca in acest sistem sanitar bolnav si pervers.
Stiu, lucrez in domeniul sanitar. Si nu mi-e rusine sa recunosc acest lucru. Nu functioneaza nimic cum ar trebui. Au grija altii de asta.

Inceputul
Medicul de familie este cel care trebuie sa te trimita la medicul specialist. Te duci, iti da trimiterea, ai fost la medicul specialist, iar programul medicului de familie, lucrul acela destept cu care se lauda Casa de Asigurari de Sanatate, te inregistreaza cu reteta respectiva de medicamente. Dar, Doamne fereste sa mai mergi o data la specialist, care sa decida ca trbuie suplimentat medicamentul cu un altul. Medicul de familie nu va putea suplimenta tratamentul, ci doar inlocui una dintre ele. Astfel, vei merge luna de luna, ca sa scrie o data unul, o data celelalt mdeicament. Si nu este vina lor. Acel program este bolnav, nu permite medicului sa suplimenteze tratamentul.

Evolutia bolii

Medicul specialist iti spune (nu poate face bilet de trimitere) de un alt medic specialist, din domeniu convergent. Medicul de familie este cel care decide daca te va trimite si acolo. Cunosc cazuri in care nu a facut-o, iar pacientul respectiv a suferit 3 saptamani, intrand apoi in regim de urgenta, in stare grava, prin toate serviciile, bine-nteles, familia fiind "inconstienta" si raspunzatoare pentru starea pacientului. Ai ajuns acolo, esti consultat, se cer alte analize, alte proceduri, etc. Cele cu care ai venit nu sunt bune. Nu sunt in sistemul lor de exprimare a valorilor, sau medicul specialist respectiv are interes de a te trimite la un laborator anume. Le faci, ai rezultatul, esti iar consultat, mergi din nou la medicul de familie. Care, saracul, chiar nu mai stie sub ce diagnostic sa treaca medicamentul al treilea, deoarece vine in completarea celorlalte doua.

Clinicile de specialitate

Aici te simti cel mai oribil. Nu conteaza cu ce diagnostic ai venit, sau ce analize ai facut. Le pune deoparte si fac un set nou. Nu este rau, atata timp cat vin sa confirme sau sa infirme diagnosticele cu care ai pornit. Insa, te trezesti cu un alt diagnostic, care te face sa te uiti crucis si sa iti doresti sa mergi acasa cat mai repede. In cel mai bun caz, avand sub control simptomatologia cu care te-ai zbatut atata timp, iti spune ca e prost cel care a spus ca suferi de cutare, si iti gaseste o complicatie a tratamentului initial. Ei, aici ai de ales. Ori te supui corectarilor de rigoare a simptomelor efectelor secundare ale tratamentului initial, ori te duci naibi acasa.

Ce optiuni mai ai?

Te pui cu familia si rudele pe telefon si gasesti o clinica in strainatate, care sa trateze boala ta. Ce gasesti, probabil ca va fi multumitor. Marea majoritate primesc si iau in considerare atat rezultatele initiale, cat si cele de confirmare. Se fac doar acele analiza care sunt de control, pentru confirmare. Nu te plimba pe tine de la un spital la altul ci vin ei la tine. Si, da, dragi cititori, chiar daca ramai fara nici un ban in casa, esti tratat ca un OM, repede, la obiect, cu suferinte minime.

Uscaturile

Sunt si astfel de persoane in aceste clinici, dar daca esti descurcaret, reusesti.

Doctorii de la noi

Am sa va rog sa observati ca am folosit termenul de medic, in general. Pentru mine, doctorul este acea persoana care stie ce face, cand si cum face, ca sa nu suferi. Exista astfel de doctori, chiar am sansa sa lucrez cu astfel de persoane. Dar am intalnit si foarte multi medici, persoane cu diploma in buzunar si interesul financiar in minte. Si acesti medici vor fi cei care ne vor trata in continuare, deoarece doctorii pleaca pe rand in tari unde sunt si platiti, sunt si recunoscuti ca persoane exceptionale. Imi cer scuze fata de doctorii care sunt in sistemul sanitar romanesc, care lucreaza cu stiinta si suflet, care stiu ca acest sistem este plin de medici si nu au puterea de a face nimic impotriva lor.

Top Deals
Fly-Go.ro

2 comentatori

Ionut Monday, August 6, 2012 at 12:41:00 PM GMT+3

Sistemul sanitar din Romania ne afecteaza pe toti. Atata timp cat nu se iau masuri la nivel inalt atunci se considera ca totul este in regula.

Radu Wednesday, July 16, 2014 at 3:53:00 PM GMT+3

Intr-adevar, sistemul sanitar din Romania are nevoie de ajutor pentru a gasi calea cea buna. Insa sunt si in Romania medici si spitale care merita tot respectul nostru.

Dofollow Blog