NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Mandria de a fi roman.


"Sunt mandru ca sunt roman" -am auzit la radio pe cineva care era la telefon. Desigur, tema era Bute. Nu ma intelegeti gresit. Este de lauda performanta lui. Dar, fratilor, este a opta oara. Acum v-ati trezit?
De ce nu esti mandru ca esti roman atunci cand mergi la munca si creezi ceva. Cand mergi pe strada si privesti ce au creat altii. Cand mergi in vacanta in strainatate si te comporti civilizat.
Nu, atunci nu esti roman. Atunci esti un papa-lapte, un necioplit si un nespalat. Si daca se leaga cineva de tine sau comenteaza il bati. Si subliniezi ca esti roman. Si cand ajungi acasa si stai cu zilele in fata televizorului, te simti jignit de cate un reportaj al vesticilor in care se arata realitatea de pe strazile noastre. Sau strazile lor populate cu semeni de-ai nostrii. Si tare te mai superi.
Numai un "roman" te claxoneaza cand dai prioritate pe trecerea de pietoni. Si tot un "roman" te injura daca deschizi usa cabinetului medical, desi nu vrei decat sa anunti ca cineva este pe jos in fata cladirii. Si tot un "roman" este cel ce face ordine la locul tau de munca, pentru ca lucrezi sistematic si nu dupa criteriile dorite el (adica el primul, si restul nu il intereseaza). Si tot un "roman" este cel ce ma face "Bozgor" doar pentru ca locuiesc in judetul Covasna.
Ei bine, dragii mei compatrioti. Pana cand va vad aruncand pe jos hartia de la inghetata, desi ai cosul la 5 metri distanta, pana cand ma ignorati cand aflati unde locuiesc, pana cand ma claxonezi pentru ca tu ai "aere", nu ma mai intrebati daca sunt roman. Pentru ca nu va voi raspunde. Pentru ca nu esti in masura sa spui ca esti mandru ca esti roman atata timp cat pentru tine oricine cine e mai bronzat este tigan, si care vorbeste si alta limba este bozgor.
Ma voi opri aici. Pentru ca de fapt degeaba scriu aceste randuri. Pentru tine vor insemna doar vorbe goale care trebuie ignorate. Asa ca vei da muzica tare, sa auda vecinul din blocul celalalt ca iar esti acasa, vei cobori in fata blocului si vei manca o punga de seminte, te vei lega de ot ce misca in jurul tau si te vei simti satisfacut ca nu am avut dreptate. Tu te-ai simtit mandru de a fi roman facand toate aceste gesturi.

Cumpara ieftin carti si jucarii online de la eMag.roCarti si jucarii online

3 comentatori

Split Monday, July 11, 2011 at 7:16:00 PM GMT+3

Point! ... Agree, doar ca mie mi se pare ca esti prea personal, si pe la sfarsitul postarii nu arati respect fata de cititor. Desi, "acel roman" despre care tu vorbesti, dupa parerea mea (poate) nu se va deranja sa citeasca asa ceva. :)

Unknown Monday, July 11, 2011 at 10:15:00 PM GMT+3

Split, cititorii acestui blog se bucura de tot respectul si consideratia mea. Iar "acel roman" s-a mai intamplat sa se mai rataceasca pe paginile acestui blog. Postarea se vrea a fi doar un semnal de alarma, si marea majoritate (sper) nu vor fi jigniti, ci spera doar sa nu fie nevoiti sa stranga chistoacele de tigari dupa altii.

supa de varza Wednesday, November 30, 2011 at 1:38:00 PM GMT+2

@NG, sunt total de acord cu articolul tau!

Dofollow Blog